NOVINKA: Zájezdy do Chicaga, hokejového města gangsterů

Často se nás ptáte, jaké město v USA navštívit, abyste viděli super hokej a zároveň zažili skutečnou Ameriku, jakou znáte z filmů. No, možností je mnoho, New York, Los Angeles, Boston, ale pokud máme být opravdu upřímní, existuje jen jedna správná odpověď – Chicago.

Chicago je totiž unikátní. Žádné jiné město v USA nedokáže tak nenásilně spojit historii s moderní, jako právě Wind City (větrné město). Atmosféra velkoměsta, je stále protkána jeho (ne) slavnou minulostí z dob prohibice, kdy se ulicemi města proháněli gangsteři, jako Al Capone nebo Joe Dillinger, ale zároveň na každém kroku město dýchá novotou, mrakodrapy a svěžím životem.

Ale dříve než začnete objevovat tajemství Chicaga, vychutnejte si hokej. Místní Hawks jsou jedním ze šestice klubů, které hrají NHL již od úplného začátku. Název klubu vznikl podle jména indiánského náčelníka Černého jestřába a my jen dodáváme, že dresy s jeho podobiznou, jsou dlouhodobě hodnoceny jako nejkrásnější v NHL.

Blackhawks mají ale co nabídnout nejen na dresech. Od roku 2010 se jim podařilo až třikrát vyhrát Stanley Cup a nás může těšit, že výrazný podpis pod těmito úspěchy, nechali i Slováci. Zejména Marián Hossa je ve městě velkou legendou a pokud se fanouškům přiznáte, že jste ze Slovenska, nemusíte se bát, že by nevěděli, kde naše země leží.

Mimochodem, hokejová hala United Center, kde Hawks hrávají, je sídlem i dalšího legendárního klubu, basketbalových Chicago Bulls. Pokud nepatříte mezi sportovních analfabetů, určitě poznáte sochu sportovce, která stojí před hlavním vchodem. Je to samozřejmě legendární Michael Jordan.

Pokud máte sport opravdu rádi Chicago vám toho nabídne tolik, že ani nestihnete jiné památky. Kromě basketbalu a hokeje zde totiž najdete také množství klubů z jiných sportů. My doporučujeme prohlédnout si Wrigley Field – sídlo baseballových Cubs, které je pojmenované po známém žvýkačková magnátovi. Případně, pokud jste fanouškem konkurenčních White Sox, vsaďte se při Guaranteed Rate Field. Milovníci amerického fotbalu zase určitě zamíří na Soldier Field, domácí stadion Chicago Bears, jednoho z nejpopulárnějších klubů NFL.

Po nabažený se sportovních zážitků však ještě chvíli zapomeňte na hotel. Chicago je známé svou výbornou kuchyní a nabízí toho mnohem víc, než jen stadiony. Jídlo je v Chicagu opravdu pojmem a ať už si vyberete jakýkoliv stánek na ulici nebo si zajdete do restaurace, chybu neuděláte. Najíst se v Chicagu špatně, je přímo nemožné. Zkuste a uvidíte.

Po jídle si můžete odpočinout v některém z parků a zahrad, které město nabízí. Domácí obyvatelé dokonce Chicagu říkají „město v zahradě“. Toto pojmenování pochopíte, když si uvědomíte, že sice jste v 10 milionové aglomeraci, ale ať jste, kde jste, vždy je ve vašem okolí alespoň malý oddechový park.

Doporučujeme vám projít se a objevit Grant Park. Je to největší park ve městě, který skrývá úžasné místa a atrakce, kde si odpočinete, i se zabavíte. A pokud jste sledovali znám seriál Ženatý se závazky, jedna z fontán v parku vám bude určitě povědomá. Buckingham fountain se totiž objevovala právě v znělce tohoto seriálu.

Mimochodem Chicago je známým a populárním místem pro filmové natáčení, takže ve městě určitě narazíte na mnoho známých míst z obrazovky. Pokud milujete film Sám doma, můžete jít podívat Kevina, jeho filmový dům stojí právě na předměstí Chicaga. Tak snad zrovna nebude v New Yorku.

Z Grant parku, ale určitě neodcházejte aniž abyste vsadili na dnes asi nejnavštěvovanějším místě celého Chicaga. Možná jste již slyšeli o Cloud Gate – unikátním uměleckém díle, které představuje kapku rtuti a je celé vyrobeno z nerezové oceli. Umístěny je tak, aby se v něm odrážel celý downtown. Nezapomeňte si udělat fotku vlastního odrazu.

Máte rádi výšky? Pokud ano, udělejte si výlet k mrakodrapu Willis Tower. Kdysi byl nejvyšší budovou světa, dnes už mu v žebříčku patří 9. místo. Jeho architektura je však jedinečná. Willis Tower z venku vypadá, jako by byla postavena z více na sebe poskládaných budov a její 442 metrů vás ohromí. Dá se také vyvézt na jedno z nejvyšších podlaží a kochat se panoramatem města.

Když vás z dívání do mraků začne bolet krk, vyzkoušejte i další z městských legend, kterou dobře znají všichni ti, co vědí o gangsterské minulosti Chicaga. Nadzemní dráha The Loop, kterou otevřeli již v roce 1897 je symbol, který město proslavil. Není filmu z dob prohibice, kde by se tato populární nadzemka neobjevila. Svezte se jí i vy.

A dovezte se až do dalšího slavného místa Chicaga. Přístavní Navy Pier, je dopravním uzlem na řece Chicago a známý je zejména pro své, více než kilometr široké molo, které je doslova městem ve městě. Najdete zde stovky atrakcí, od kolotočů až po nákupní centra a kina, třeba se však připravit na to, že tu bývá plno turistů. Ale to všude.

Na závěr máme pro vás bonbónek. Tedy hlavně pro ty, které zajímá lékařství (dívali jste Nemocnici Chicago Hope?). National museum of Surgical science. Jedinečné medicínské muzeum, kde se seznámíte s historií (nejen) chirurgie a projdete si celým vývojem lékařských nástrojů, ale i rentgenu a dalších dnes již běžných přístrojů. Pokud máte na to žaludek, v žádném případě nevynechejte sekci s vystavenými částmi lidského těla, je to špičkový zážitek. Z tohoto muzea určitě zklamáni neodejdete.

Je toho skutečně mnoho co můžete vidět v jednom z nejkrásnějších měst současných Spojených států. Nezmínily jsme kulturní centra, divadla a legendární kina, nákupní centra, ani to, že ve městě končí snad nejznámější cesta světa Route 66. To vše už necháme objevit vás, protože, jak jsme řekli, momentálně pro hokejových turisty v NHL neexistuje ideálnější destinace, jako Chicago. Vychutnejte si skvělý hokej a úžasné město během jednoho zájezdu.

Kontaktujte nás na info@hokejtour.cz nebo 601 165 902  a připravíme vám nezapomenutelný výlet plný sportu a poznávání Chicaga.