Obleky, góly, body, výhry. Pasta podtrhuje status superhvězdy

4 minuty čtení

David Pastrňák = hokejová superhvězda první jakosti. Tak to je. Zatímco před pár lety byl z českého borce nadějný střelec, teď je opravdovou hvězdou. Potvrzuje to i v této sezoně, prostě válí.

Sledujte nás i na našich sociálních sítích Facebook Instagram – Tik-Tok

OBLEKY? NO JASNĚ!

David Pastrňák je milovník módy. Skvěle se obléká mimo stadion, ale i když na něj míří. Jeho fotky v obleku jsou proslulé. Jednou má sněhuláky, pak lososovou barvu a jindy zase kostkovaný jako mafián.

Patří to k němu, a to i přesto, že vidět je mezi garáží a šatnou pár vteřin. Ale co, když ho kamery stihnou zabrat, je z něj celebrita.

Aby toho nebylo málo, nedávno také rozjel svůj byznys. Obleky sice nedělá, ale zato vytvořil svůj vlastní parfém.

Takhle třeba před lety zaujal s Davidem Krejčím.

PARÁDNÍ ČÍSLA I GÓLY

Jeho doménou je ale samozřejmě hokej. A ten umí náramně. Geniální čísla zapisoval už v minulé sezoně. Na konci její základní části se dostal na hranici 60 gólů za sezonu a 300 branek v kariéře. Šedesátku pokořil jako první Medvěd od sedmdesátých let, kdy řádil Phil Esposito. S 15 hattricky se osamostatnil na druhém fleku v historii Medvědů, odpoutal se od současného klubového prezidenta Cama Neelyho.

Magickou hranici 300 branek zvládl za 590 startů. Napříč ligou najdete jen pár vyvolených, co bylo v honbě za třístovkou svižnější. A mezi krajany jediného – Jaromíra Jágra, který potřeboval o 10 mačů méně.

Podobně válí i v současné sezoně. Čísla přikládat netřeba. Stačí, když napíšeme, že jsou elitní a že se pohybuje na špici bodování a že se bleskově posouvá českými historickými tabulkami.

Chceme totiž vypíchnout jednu specialitu. Má nový styl nájezdu. Jede a prostě to vymete. Ostatně, podívejte se sami.

ALE TAKÉ ŠKRALOUP

Jeho sezona ale není jen perfektní. V zámoří si totiž zapsal i jeden nepříjemný škraloup. Ve šlágru proti New York Rangers si tak trochu počíhal na Ryana Lindgrena. Ten neodhadl správně situaci a nekryl se. Pastrňákův hit tak sklidil pochopení, ale i kritiku.

CHCETE VIDĚT HOKEJOVÉ HVĚZDY NAŽIVO?
🇨🇦 JEĎTE S NÁMI NA NHL 🇺🇸