Praha žije hokejem: Zažijte atmosféru MS v ulicích či FAN zónách

3 minuty čtení
píše Pavel Pubal

Nemáte vstupenky na hokej? Atmosféru světového šampionátu si užijete na každém kroku! Letošní mistrovství světa v ledním hokeji má nakročeno k dalším rekordům. Prakticky každé utkání je vyprodané, Češi jsou hokejovým národem a potvrzují to každým dnem. Že se zrovna hraje utkání Rakouska s Velkou Británií? Nevadí, O2 Arena je stejně zaplněná po strop.

Sledujte nás i na našich sociálních sítích Facebook Instagram – Tik-Tok

Hokejem žije celá Praha a atmosféru světového šampionátu nemusíte zažít nutně jen v O2 Areně. Skvělá atmosféra bývá také ve FAN zónách u velkoplošných obrazovek. Pražské ulice, sportovní bary a další podniky. Všude je teď tématem číslo jedna právě mistrovství světa, které se do Prahy vrátilo už po jedenácté, poprvé od roku 2015. A kdo ví, jestli každoroční vrchol hokejové sezony v České republice zažijeme zase až za devět let, nebo třeba ještě později.

Pokud zvolíte pro sledování zápasů FAN zónu přímo u O2 Areny, rozhodně neuděláte blbě. Organizátoři si připravili pro fanoušky bohatý doprovodný program, takže už jsme před nebo mezi zápasy zažili třeba vystoupení známého DJ Roxtara, nebo třeba ABBA World Revival. A to do konce šampionátu rozhodně není všechno, navíc se právě u stadionu scházejí fanoušci všech zemí a vznikají nová hokejová přátelství.

Světové kuchyně od klobás až po Chilli con Carne

Zároveň přímo ve FAN zóně najdete také oficiální FAN shop, kde si můžete koupit na památku suvenýr. Pokaždé, když se na něj na poličce podíváte, vzpomenete si na zážitky z nejnavštěvovanějšího šampionátu hokejové historie. Puky s účastnickými státy, maskoti Bob a Bobek v plyšové podobě, dresy, trička, kšiltovky a spousta dalšího. Motivy mistrovství světa v Praze a Ostravě se můžete zahalit od hlavy až k patě.

Stánkaři si připravili pro fanoušky pochoutky hned z několika světových kuchyní. Nemusíte tedy nutně zvolit tradiční sváču v podobě mnoha klobás, hermelínů, vařené kukuřice nebo párků v rohlíku, i když ani to samozřejmě v nabídce nechybí.

Pochutnat si ale můžete také na sliderech (menší verzi hamburgerů) s trhaným vepřovým nebo kachním masem, asijských pokrmech třeba pro milovníky koriandru nebo mexických specialitách. V mexickém stánku dostanete Mexico bowl, Chilli con Carne, jako dezert Churros, jako předkrm Nachos se sýrovým dipem a na zapití třeba margaritu s limetou. A pro pivaře nesmí chybět tanková Plzeň na každém rohu, kam se jen otočíte! Vstup do FAN zóny je zadarmo, i když by stál za každou korunu.

Riegrovy sady jsou další dobrou volbou!

Další FAN zóna, kde to žije hokejem, fandí se a pivo teče proudem, je v populárních Riegrových sadech. Pokud jste mimopražští a chcete si přesto užít závěrečné boje světového šampionátu, tak se do Riegráčů dostanete třeba příjemnou procházkou z hlavního nádraží.

Pražáci určitě vědí, že třeba ze Staromáku využijí trasu metra A na zastávku Jiřího z Poděbrad (směr Skalka), nebo mohou vyrazit tramvají ze zastávky Jindřišská a vystoupit na stanici Viktoria Žižkov. Odtud je to do Riegráčů zhruba deset minut pěšky.

Ať už budete sledovat vyřazovací boje přímo v aréně, ve FAN zóně nebo třeba doma u televizních obrazovek, užijme si jeden z nejlepších světových šampionátů historie naplno. Hoďme výmluvy do koše! Nandejte dresy, vezměte šály, vlajky a jde se fandit. Mistrovství světa v Praze vrcholí a zažít hokejový svátek na vlastní kůži nemusíte jen přímo v O2 Aréně!

Z hokeje rovnou na fotbal: Euro je za rohem!

A když už jsme u té národní hrdosti, mistrovství světa v hokeji sotva skončí a my už se budeme chystat na mistrovství Evropy ve fotbale. Češi jsou sportovním národem. A co nás u našich západních sousedů čeká? Český národní tým pod vedením Ivana Haška v základní skupině vyzve Portugalsko, Gruzii a Turecko, cílem je jednoznačně postup!

Hráči jsou natěšení, pochvalovali si přístup nového realizačního týmu a také atmosféru na prvním společném srazu. Do týmu se pomalu dostává nová mladší krev, ale zůstávají i osvědčené opory jako kapitán Tomáš Souček, snajpr z posledního evropského šampionátu Patrik Schick nebo třeba gólman Jindřich Staněk.

Tenhle tým si rozhodně zaslouží v Lipsku a Hamburku podpořit. Využijme toho, že se nám hraje vrchol fotbalové sezony doslova za rohem a pojeďme společně na Euro!