První kolo play off je za námi! Podívejte se na TOP moment z každé série

4 minuty čtení

Fanoušci se ani nestačili nadechnout a první kolo v play off NHL je za námi! Hned sice začne druhé, je ale fajn na chvíli se zastavit a podívat se, co se vlastně stalo. Projděte si s námi TOP momenty z každé série!

Soutěže o ceny nebo zajímavosti z hokejového dění na našich sociálních sítích Facebooku, Instagramu a na Tik-Toku.

GÓL, KTERÝ UMLČEL REKORDMANY

Pokud měl letos někdo vyhrát Stanley Cup, pak to byl Boston. Tým kolem Davida Pastrňáka bořil v základní části jeden rekord za druhým. Blizoučko byli Bruins i k postupu do druhého kola, v sérii vedli už 3:1. Pak se ale ukázalo staré pravidlo, že play off je prostě jiná soutěž. Když se v prodloužení sedmého zápasu prosadil Carter Verhaeghe, fanoušci Bruins nevěřili svým očím. Postup slaví Florida!

REKORDNÍ KANONÁDA ISLES

Na postup to sice nestačilo, ale na zápis do historických knih ano. Islanders při vítězství ve třetím utkání stanovili rekord v počtu nejrychleji vstřelených gólů v historii play off. Isles vstřelili čtyři góly během pouhých dvou minut a osmnácti vteřin. Z postupu se sice nakonec radovala favorizována Carolina, nicméně pro Ostrovany jde o fajn zápis.

JAK HAMILTON OTOČIL SÉRII

První dva zápasy na ledě Devils zvládli Rangers bravurně. Dvě výhry, skóre 10:2. Pak se ale něco změnilo, pokazilo. Ve třetím zápase se Devils vrátili do hry. V prodloužení rozhodl Dougie Hamilton. Momentum série se tak přesunulo na stranu Devils. Ti vyhráli další dva zápasy a v sedmém svému rivalovi nedali šanci. Nebýt Hamiltona, mohli postoupit Rangers.

PROKLETÍ UKONČENO

Ani zde nejde jinak. Musíme zvolit gól Johna Tavarese v prodloužení. Toronto tím prolomilo kletbu prvního kola a přešlo přes Tampu Bay dál. Trvalo to devatenáct let! Maple Leafs sice rozhodli na jihu Spojených států, ale podívejte se, jak to vypadalo u jejich domovské arény!

VÁLEČNÍK BARRON

Série mezi Vegas a Winnipegem sice patřila mezi nejjednoznačnější, i proto se hodí vypíchnout borce z týmu, který vypadnul. Morgan Barron ukázal tvář válečníka. Hned v prvním zápase série nešikovně spadl na čepel brusle. Bylo z toho 75 stehů na obličeji. Nejen, že dohrál sérii, ale také se vrátil ještě v tom samém utkání. Velký respekt!

HVĚZDNÝ FANDA

Sportovní fanatik mezi celebritami? V hodně žebříčcích byste určitě našli jméno herce Willa Ferrella. Ten se velmi často ukazuje na zápasech LA Kings. Ve VIP boxech byste ho ale hledali marně. Sedí normálně na tribuně a obličej mu často zkrášlují malůvky v barvách Kings. Jako v jednom ze zápasů proti Oilers!

GÓL V POSLEDNÍ SEKUNDĚ = KONEC ŠANCÍ

Před šestým zápasem série mezi Dallasem a Minnesotou se jelo na stadion Wild. Mečbol držel Dallas. Minnesotě však zápas vůbec nevyšel. Už to vypadalo, že v druhé přestávce budou trenéři střádat plán na to, jak srovnat dvoubrankový deficit. To by ale v poslední sekundě druhé periody nesměl vstřelit branku Mason Marchment. Odpor Wild byl definitivně pryč.

SEDM ZÁPASŮ, SEDMKRÁT PRVNÍ

Vypadnutí Bostonu byl pořádný šok, nicméně neméně velké zklamání kousali i v Coloradu. Avalanche, obhájce titulu, měli přes Seattle v pohodě přejít. Kraken se ale nedal. Vyhrál v sedmi zápasech, přičemž v každém z nich se mohl spolehnout na raketový start. Ve všech sedmi utkáních se totiž hráči Seattlu gólově prosadili jako první.

První kolo je za námi, druhé před námi! Jaro tak zase ukazuje, že není lepší období pro hokej. Zažijte husí kůži na velké akci i vy!

DOPORUČUJEME

👉 MS 2023: Česko – Norsko, Česko – Švýcarsko (charter) – letecký zájezd
👉 Nabídka vstupenek a zájezdů na MS 2023