Pupkáč bourá rekordy NHL. Kdo by to do Kessela řekl!

3 minuty čtení
píše David Zlomek

V NHL je to jeden z nejcennějších rekordů, které může hráč udělat. Jde o počet odehraných zápasů za sebou. Bez přerušení. Logika velí, že by na vrcholu měl stát borec s příkladnou sportovní figurou a tím nejlepším fyzickým vybavením. Opak je ale pravdou!

Soutěže o ceny nebo zajímavosti z hokejového dění na našich sociálních sítích Facebooku či Instagramu.

Na vrcholu totiž stojí Phil Kessel. Ten má za sebou odehraných 1000 zápasů za sebou! Naprosto neuvěřitelná série! Co znamená? Že za celou dobu nebyl ani jednou zraněný. Že za celou dobu nehrál nikdy natolik špatně, aby byl mimo sestavu. Že byl týmu k dispozici vždy, kdy to potřeboval.

Neskutečná jízda započala v březnu 2009, ještě v dresu Toronta Maple Leafs. Od té doby si zahrál za Pittsburgh, se kterým dvakrát slavil Stanley Cup, Arizonu a naposledy Las Vegas. Obrovského milníku (1000 odehraných zápasů v řadě) dosáhl 18. listopadu 2022 na ledě Arizony, tedy svého předešlého celku.

Jedno střídání, aby byla čárka zapsaná. Pak k porodu

Několikrát byla přitom série vyloženě ohrožena. Například když byl s týmem v Detroitu ve stejný moment, jako se jeho žena připravovala v nemocnici na porod. Jak to dopadlo? Možná trochu kuriózně, ne každý byl totiž s tímto krokem ztotožněn. Ale k věci – Kessel na ledě Red Wings odkroužil jedno střídání, čímž měl zápas zapsaný, a následně upaloval na letadlo. Konec dobrý, všechno dobré. Porod stihnul!

Celá situace s porodem vlastně dokresluje, jak paradoxní cestu Kessel ušel. Ještě před dvacetinami prošel rakovinou varlat, zvládl to. A tak si začal užívat. Jakápak životospráva! Sladké nápoje, všelijaké dobroty a hlavně hot dogy. Tím je extrémně známý a nejednou poškádlil své nepřejníky.

Na druhém místě se sluní Keith Yandle, jehož příběh byl také velmi známý. Konec však není tak slavný. Už delší dobu nepatřil k hráčům, na kterých by tým stál, avšak hrával i z důvodu výjimečné série.

Ta se ukončila na konci letošního března na hodnotě 989 zápasů. Ale způsob, jakým se to stalo, pobouřil hlavně spoluhráče. Tehdy hrál Yandle za Flyers, kteří prožívali hororový ročník. Nebyl tak důvod se snažit vyhrávat, i přes to Yandle letěl ze sestavy. Bezdůvodně, spoluhráči se za něj postavili, chtěli být u rekordu. Stejné to bylo předtím na Floridě, kde trenér tlaku kabiny podlehl a Yandle sérii natahoval.

Na podobné série byl ze zdejších končin přeborníkem Miroslav Šatan. Parádní šňůry měl vlastně dvě. Ta kratší trvala 245 zápasů, celou ji stihl v dresu Buffala. O něco delší, 305 utkání, si zapsal v dresu Islanders. Tehdy se jednalo o čtvrtou nejdelší sérii mezi aktivními hráči.

Zajímavým pojítkem se Slovenskem je i Craig Ramsey. Trenér tamního nároďáku je v historických tabulkách pořádně nahoře, dokonce na osmém místě!

NHL, to jsou i historické momenty. Někdy ani nevíte, že jste jejich součástí! Tak proč to nezměnit? Vyberte si z nabídky našich zájezdů a vycestuje s námi za nejlepším hokejem na světě.

Z naší nabídky doporučujeme: