Šance, která se nemusí opakovat: Zažijte hokejovou historii

3 minuty čtení

Mistrovství světa v hokeji 2024 postoupilo do semifinálové fáze. O víkendu se utkají Švýcaři s Kanadou a Češi se Švédskem. Domácí tým dělí dvě vítězství od splnění konečného cíle, kterým je zisk zlatých medailí na domácí půdě.

Sledujte nás i na našich sociálních sítích Facebook Instagram – Tik-Tok

O2 Arena žene Česko kupředu

Nebudeme si nic nalhávat, pražská O2 Arena je sportoviště na úrovni stadionů NHL. Dokonce se dá říci, že tato aréna je lepší než některé stadiony, na kterých se hraje nejlepší hokejová liga světa. A když je navíc plná českých fanoušků, kteří dychtivě doufají, že jejich miláčci porazí soupeře, čeká vás sportovní zážitek na celý život.

Na mistrovství světa 2024 jste to mohli vidět během zápasů skupinové fáze, ale naplno se to projevilo až ve čtvrtfinále. Český národní tým dokázal vyřadit americký tým plný hvězd NHL, jako jsou Brady Tkachuk, Trevor Zegras, Cole Caufield a Jake Sanderson.

Češi se radovali z „fotbalového“ triumfu 1:0 po gólu Pavla Zachy a skvělém výkonu brankáře Lukáše Dostála. Více než sedmnáctitisícové publikum v O2 areně bylo u vytržení a atmosféra byla elektrizující.

Zápasy o vše na vlastní oči

Jen ten, kdo to zažije na vlastní kůži, to plně pochopí. V tuto chvíli je jisté, že Češi odehrají ještě dva zápasy před skvělými domácími fanoušky. Sobotní semifinále proti Švédům a pak buď finále o zlato proti vítězi duelu Kanada-Švýcarsko, nebo o bronz proti poraženému z tohoto duelu. Krása hokeje spočívá v tom, že nikdy nevíte, jak to dopadne, a to je i tento případ.

Ale můžete tam být s námi. V posledních letech se v Evropě hraje stále více zámořských zápasů pod záštitou NHL Global Series, ale mistrovství světa je pro místní fanoušky o krok výš. Nejde jen o nasazení hráčů, kteří hrají za věčnou slávu a čest své země, ale také o vášeň fanoušků.

Vyvrcholení českého turnaje v Praze slibuje prvotřídní sportovní podívanou, o které se bude ještě dlouho mluvit. Češi mají ty nejvyšší ambice, což po čtvrtfinále s USA potvrdil zkušený obránce Radko Gudas. Řekl, že TOP 4 je nám blízká a chceme být mistry světa.

To je samo o sobě tou nejlepší možnou pozvánkou na poslední květnový víkend v Praze. V akci budou David Pastrňák, Pavel Zacha, Victor Hedman, Roman Josi, John Tavares, Erik Karlsson, Nico Hischier, Nino Niederreiter, Ondřej Palát a Connor Bedard.

Česká republika v éře samostatnosti ještě nikdy nevyhrála domácí turnaj, naposledy se to povedlo v roce 1985, kdy Čechoslováci ovládli mistrovství světa v Praze.

Chcete u toho být naživo? Pro sledování vyprodaného semifinále Česko – Švédsko volejte našim zkušeným prodejcům na číslo +420 776 680 409