Skupinová fáze v podání Česka? Vyrovnané souboje s favority i elektrizující atmosféra

3 minuty čtení

Skupinová fáze mistrovství světa přinesla v Praze to, co se čekalo. České tažení, vynikající Kanadu i do posledního místa napráskaná O2 arena. A taky splněný dílčí úkol, postoupit do čtvrtfinále. Klapne to v něm?

Sledujte nás i na našich sociálních sítích Facebook Instagram – Tik-Tok

ČESKÉ VÝKONY

Byly tam otazníky. Zcela logicky, přípravný turnaj v Brně se nepovedl, tisková konference s nominací měla zvláštní atmosféru a celkový obraz byl spíše otazníkem.

Všechno ale bylo smeteno ze stolu hned v prvním utkání, kdy Češi gólově vymazali silné Finsko a euforii po výhře v nájezdech odšpuntoval kapitán Roman Červenka.

A pak? Parádní přestřelka s Norskem, vyrovnaný souboj se smutnou tečkou proti Švýcarsku a trojboj s outsidery. I když…

Fráze, že se hokej vyrovnává, je prostě pravda. Bylo to znát proti Dánsku, které dlouho vzdorovalo a vypadalo skutečně zajímavě, skvělá třetí třetina ale znamenala tři body pro Česko, stejně jako triumf 4:0 nad dobře hrajícími Rakušany. Utkání s Velkou Británií pak parta trenéra Rulíka zvládla s velkou grácií. Poslední duel ve skupině proti Kanadě pak přinesl velké emoce, dva góly v posledních minutách, ale smůla v prodloužení.

Český tým ale ukázal sílu a signál před čtvrtfinále, že se s ním má počítat.

 

ČESKÉ TRIBUNY

Těžko popisovat těm, kdo to nezažili. Alespoň jeden zápas. Fantastická kulisa, nekonečná energie od maskotů a velký zážitek. Mrkněte na video, stojí to za to.

KDO ZAUJAL?

Lukáš Dostál – počítalo se s tím, že brankářskou jedničkou bude Petr Mrázek. Realizační štáb s Ondřejem Pavelcem ale měl jiný názor, který se ukázal jako dokonale prorocký. Gólman Anaheimu chytá skvěle a český tým drží. Vyzařuje z něj kvalita i velký klid. Jen tak dál! 

Radko Gudas – přijel jako lídr, chová se jako lídr. Už od brněnského turnaje, kde přijal roli vůdce týmu. Hity, skvělá defenziva, burcování týmu… Plní všechno, co má.

Roman Červenka – nestárne. Mistrovství světa mu svědčí, domácí kulisy ho nestahují. Je skvělý, jeho vidění na ledě je dokonalé. Pravý kapitán.

Jakub Flek – chtěli jsme vybrat někoho, kdo nehraje v prvních útocích a není tolik na očích. Svou energií ve čtvrté lajně ale překypuje a jeho rychlost trápí věhlasné obránce. K tomu přidává produktivitu, prostě dokonalý přídavek do sestavy.