Takhle se chystají na sezonu?! Hráči NHL v létě ztrácí zábrany

5 minut čtení

Během sezóny věnují pozornost především stravě. V létě mohou uvolnit své přísné stravovací návyky a naplno si vychutnat svá oblíbená jídla. Hráči NHL se podělili o to, jakým potravinám se vyhýbají během náročné sezóny, ale v létě si je dopřávají.

Sledujte nás i na našich sociálních sítích Facebook Instagram – Tik-Tok

Strava hokejistů je individuální

Jsou tací, kteří si během sezony neodpustí konzumaci pizzy nebo dokonce alkoholu. Potvrzuje to i nedávný vítěz Stanley Cupu Mark Stone z Vegas Golden Knights, jehož oblíbeným nápojem v létě je ledové cappuccino z Tim Hortons.

„Asi to bude znít divně, ale během sezony jím více „nezdravého“ jídla než v létě, protože tehdy spálím mnohem více kalorií,“
prozradil The Athletic své stravovací návyky.

A přestože se v létě spíše připravuje na náročné období vysokého energetického výdeje, neodpustí si kromě kvalitní a vyvážené stravy dopřát svým chuťovým pohárkům oblíbená jídla při návštěvě svých domovských zemí a měst.

Zdroj: theathletic.com – Strössellangd, oblíbené jídlo Joela Erikssona-Eka

Švédové jsou na sladkosti a maso

„Není to pro vás dobré, ale je to tak dobré!“ popisuje švédský útočník Minnesota Wild Joel Eriksson-Ek gastronomickou tradici Karlstadu v podobě Strössellangd – chleba s vanilkovou šlehačkou a posypkou.

Krajan Hampus Lindholm z Boston Bruins rád vaří z čerstvých surovin, které jsou podle něj ve Švédsku v obchodech na každém kroku. Kdyby si však měl vybrat jedno jídlo, byly by to švédské masové kuličky s brambory a brusinkovou omáčkou, které se mu za dvanáct let v zámoří nepodařilo sehnat.

A přestože si Fredrik Olofsson, nová posila Colorada Avalanche, dává pozor na to, co jí, nikdy neodolá sušenkovému těstu. Rasmus Sandin z Washingtonu Capitals se rozplývá při pouhém pomyšlení na pizzu s kebabem: „Příteli, tohle bys měl zkusit. Je to kebab na pizze. Je to… Páni!“

Zdroj: restaurantguru.com

Finové si dopřávají fastfoody

Jeden z nejlepších obránců současnosti Miro Heiskanen se nevyhýbá ani fast foodům. „Ve Finsku je restaurace, která se jmenuje Hesburger. Je to dobrý podnik s hamburgery. Jsou opravdu dobré a přál bych si, aby byl i ve Spojených státech.“

Kapitán Floridy Panthers Aleksander Barkov je jedním z nejkomplexnějších hokejistů posledního desetiletí. V létě ho můžete často vidět, jak chroupe kuřecí křidélka: „Jsou tak malinká, tenká a křupavá!“ svěřil se redaktorům The Athletic.

Němci jsou gurmáni a nedají dopustit na domácí jídlo

Jedním z největších gurmánů je jednoznačně Němec Nico Sturm. Po návratu do Augsburgu se stravuje u své babičky, která je podle jeho slov nesmírně pohostinná. „Ještě, že v létě hodně cvičím, protože bych se vrátil s nadváhou.“ Po tréninku ho babička pohostí hovězími závitky, Kaiserschmarrn (známé jako císařské palačinky) s jablečnou omáčkou nebo vepřovými kotletami.

Mladá superhvězda Ottawy Senators Tim Stützle pro změnu označil za své nejoblíbenější letní jídlo řízek. „Nikdo neumí udělat lepší řízek než moje máma,“ tvrdí hrdě.

Zdroj: restauraciahu.sk

Stále více Evropanů postrádá čerstvé pečivo a uzeniny

„Švýcarský chléb. Jsme zvyklí na čerstvě upečený chléb každý den. V létě ho jím hodně, protože v USA nic takového není,“ říká Janis Moser, švýcarský obránce týmu Arizona Coyotes.

Martinu Nečasovi, českému útočníkovi Caroliny Hurricanes, chybí tradiční české „knedlo vepřo zelo“, které pro zámořský portál přirovnal k „bramborovým knedlíkům se zelím a kachnou“.

„Slovenská klobása. Je opravdu dobrá a nesmírně mi chybí.“
– Martin Feherváry

Kanaďané jsou všežravci

Mezi kanadskými hráči se o svá oblíbená jídla podělili jak zkušení hokejisté, tak generační talent Connor Bedard. Hokejista Chicaga Blackhawks má v oblibě sushi, které si pravidelně dává ve Vancouveru.

David Perron z Detroit Red Wings celý život navštěvuje Louis Luncheonette v Sherbrooke. Jejich hranolky se sýrem a omáčkou si oblíbil natolik, že si tam v roce 2019 přinesl Stanley Cup, který vyhrál se St Louis Blues.

Běžící bek Edmontonu Oilers Cody Ceci se nemůže nabažit zmrzliny Blizzard od společnosti Dairy Queen. Stejné chutě má i obránce Winnipegu Jets Brenden Dillon, který má nejraději zmrzlinový sendvič Oreo od Mister’s. Sendvič si pochvaloval a přiznal, že si ho v létě dá alespoň jednou týdně. Obránce Minnesoty Jared Spurgeon se v létě vždy těší na babiččiny pirohy a zelné závitky. Jeho spoluhráč Marcus Foligno si jednou za rok dává tzv. crescia sfogliata. „Vaří ji moje tchyně. Je to takový sýrový chleba, něco jako pita, a je namazaný sádlem. Pak se na něj hodí prosciutto a mangold. Je to neuvěřitelné!“

Zdroj: nytimes.com

Američané mají rádi křídla a slaninu, ale neodmítnou ani palačinky

Velkým milovníkem palačinek pečených v troubě je zadák San Jose Sharks Jacob MacDonald, který si vypůjčil recept přímo z restaurace ve Vancouveru ve státě Washington.

A co jedí v létě důrazní bratři Tkachukové? „Křidýlka z OB Clark’s. Koření, které tam používají, je nejlepší. Když náš tým přijede do St. Louis, většinou se mě ptají, jaké jídlo nám mají koupit. Letos jsem jim doporučil tato křidélka,“ prozradil Brady Tkachuk.

Bradyho bratr Matthew, který v dresu Floridy Panthers zazářil v play-off 2023, má podobné chutě: „Když je léto, bašítm sendviče se slaninou, vejcem a sýrem. Čedar, extra extra slanina, dvojité vejce a hodně a hodně sádla!“ směje se.

CHCETE VIDĚT HOKEJOVÉ HVĚZDY NAŽIVO?
🇨🇦 JEĎTE S NÁMI NA NHL 🇺🇸