TOP 5: Kteří hráči v NHL vystřídali nejvíce klubů?

4 minuty čtení
Autor: Viktor Háber

Casanova nebo Don Juan – běžná přezdívka pro muže, který střídá ženy častěji než ponožky. Ale co přezdívka hokejistů, kteří tímto způsobem mění kluby? Těmhle pěti borcům by se rozhodně nějaká hodila.

Soutěže o ceny nebo zajímavosti z hokejového dění na našich sociálních sítích Facebooku, Instagramu a na Tik-Toku.

Lee Stempniak (10)

Toto pravé křídlo je popisováno jako zkušený a všestranný útočník. Ne nadarmo. Stempniak si asi mnohdy ještě ani nestihnul ustlat postel v hotelu. V letech 2013 až 2017 vystřídal sedm po sobě jdoucích týmů. Například s Pittsburghem se rozloučil po pouhých 21 zápasech, s Winnipegem a Bostonem po 18, respektive 19 zápasech. Musíme však být spravedliví a přiznat, že do několika týmů přišel těsně před play-off a ty s ním po vyřazení neprodloužily smlouvu. Stanley Cup nikdy nevyhrál.

🇨🇦 JEĎTE S NÁMI NA NHL 🇺🇸

Olli Jokinen (10)

Finský útočník patří k legendám Floridy. Za tým odehrál sedm sezon a v době, kdy odcházel, držel rekord v počtu gólů, asistencí a bodů. Nikdy se však s týmem nedostal do play-off a podařilo se mu to až s Calgary v sezóně 2008/09. Stal se hráčem, který postoupil do play-off po 799 odehraných zápasech v NHL, což je rekord, který překonal pouze Ron Hainsey (907). Poté to zkusil ještě v pěti klubech a v poslední sezóně kariéry 2014/2015 hrál za tři z nich – Nashville, Toronto a St Louis. Znovu se mu to však nepodařilo.

Zdroj: mtvuutiset.fi – Olli Jokinen

Jim Dowd (10)

Když byl v roce 1991 draftován New Jersey, stal se vůbec prvním rodákem z rodného města, který hrál za Devils. V sezóně 1994/95 byl také prvním, kdo ve svém rodném městě vyhrál Stanley Cup. Během své kariéry, která trvala až do roku 2008, to pak zkusil ještě v devíti dalších klubech. Několikrát skončil po nevýrazných výkonech na farmě, například v sezóně 1998/99 odehrál za Edmonton pouze jeden zápas a poté zamířil na zbytek ročníku do Hamiltonu Bulldogs. Dnes je Dowd poměrně častým hostem v pořadu NHL Live televize NBC.

Derick Brassard (10)

Jediný stále aktivní hráč na seznamu, který se díky tomu může posunout v žebříčku ještě výše. Zkušený hokejista začínal svou kariéru v Columbusu, poté hrál za kluby z New Yorku i Pensylvánie, Columbus, Colorado či Edmonton. V minulé sezoně hrál za Ottawu. V každém z klubů, za které hrál, vstřelil gól. Stejně jedinečná však byla i Brassardova sezóna 2018/19, v níž hrál za tři různé týmy – Pittsburgh, Floridu a Colorado -, přičemž v Panthers skončil po deseti zápasech.

🇨🇦 JEĎTE S NÁMI NA NHL 🇺🇸

Mike Sillinger (12)

Absolutní rekordman, a to dokonce s velkým náskokem. V roce 1989 byl draftován Detroitem, ale do konce kariéry v roce 2009 měl na kontě rekordních 12 týmů, za které hrál, a byl devětkrát vyměněn, což je rekord, z toho dvakrát v jedné sezoně. Sillinger odehrál celou sezónu pouze za 4 týmy – Detroit, Vancouver, Columbus a NY Islanders. Kromě Detroitu v play-off jeho tým vždy vypadl v prvním kole. Sillinger nebyl nikdy příliš produktivní, jeho nejlepším ročníkem byl 1999/2000, kdy za Tampu zaznamenal 19 gólů a 25 asistencí. Příliš se mu nedařilo ani v Anaheimu, Ottawě, Phoenixu, St. Louis či Nashvillu. Bohatá sbírka klubů, kterou už pravděpodobně nikdo nepřekoná. A možná ani statistiku alespoň jednoho vstřeleného gólu ve 12 různých týmech NHL.

Zdroj: nbcsports.com – Mike Sillinger