Týmy z NHL na rozcestí. Kopnout do toho, nebo začít od nuly?

3 minuty čtení

Každý fanoušek NHL vám řekne, že být uprostřed není jen nuda, ale také nepraktická věc. Nebojujete o pohár, ale ani nemáte šanci na vysoký draft. V této fázi se nachází hned několik týmů. Z každé konference vybíráme dva!

Sledujte nás i na našich sociálních sítích Facebook Instagram – Tik-Tok

Washington Capitals

Velmi specifický případ hned na začátek. S draftem Alexe Ovečkina začal zároveň odpočet do konce jeho kariéry, tedy odpočet do konce okna, kdy bude největší šance vyhrát pohár. Dlouhé roky se smáli v Pittsburghu, který se mimochodem do podobného ranku týmů řadí nyní také, kde se Sidneyem Crosbym vyhrávali poháry. Ale Caps se také dočkali.

Vyhráli v roce 2018 a měli splněno. Ulevilo se hlavně Ovečkinovi, nicméně zároveň se před něj postavila další výzva, a sice překonat gólový rekord Waynea Gretzkyho.

Postavila se také před celou organizaci. Ta by byla ráda podepsaná pod neuvěřitelný rekord, avšak podřizuje tím ambice týmu. Od Stanley Cupu se Caps nachází někde uprostřed, na hraně postupu do play off. Budoucnost jim utíká a současnost nic nedává. Ovečkin ale pálí a dá se čekat, že v příští sezoně Gretzkyho překoná.

Přijde pak velký třesk a stavění týmu od nuly?

Nashville Predators

Uznáváme, možná jsou zařazeni trochu neprávem. Nicméně před sezonou se nevědělo, co od nich čekat. Nový GM v podobě Barryho Trotze, taky nový trenér. Tým ale šlape a před koncem základní části chytil takovou formu, že trhá historické klubové tabulky.

Nicméně dojem, že se Preds nachází v meziprostoru, nemáme jen my. Při uzávěrce přestupů nejen, že nenakupovali, ale také se nebránili vyměnit svou jedničku Juuseho Sarose. Sice se to nakonec nestalo, nicméně už tento fakt ukazuje, že Nashville ještě nechce jet all in.

Do pár sezon by to ale tak mohlo být. Ryan O’Reilly se ukázal jako skvělá posila, s hvězdným Filipem Forsbergem jim to klape. O bekovi Romanu Josim ani není třeba se bavit.

U Nashvillu tedy není otázka, jestli tým rozbořit a stavět znovu. Spíš jestli do toho jít trpělivě, nebo rychle nakoupit. 

New York Islanders

Tým z Long Islandu naplňuje charakteristiku přesně. Vždyť ani jeho fanoušci neví, kam míří. Loni obří trejd pro Bo Horvata, letos bída a vyhozený trenér.

Celou tuto sezonu se Isles nacházeli těsně pod hranicí postupu. Šance na postup žila. A že na tom vedení záleží, to bylo potvrzeno i vyhazovem trenéra a angažováním legendárního Patricka Roye. Mimochodem, vedení, kritika na Loua Lamoriella sílí, fanouškům začíná vadit.

I proto že při uzávěrce přestupů…hádáte správně, neudělal vůbec nic. Týmu nedal signál. Věří mu a přivede posily? Nebo na to kašle a prodá hráče tak, aby získal alespoň drafty či mladé talenty? Nestala se ani jedna výměna. Ta poslední v prosinci, kdy přišel veterán Roberto Bortuzzo za sedmé kolo draftu – všeříkající. Právě frustrace z toho, že se nic neděje, štve fanoušky Isles nejvíce.

Minnesota Wild

Wild se snaží, to jim nejde upřít. Ale nejde to. Fanoušky mají jedny z nejlepších v lize, touha po úspěchu je obří, ale prostě není přáno.

Poslední vítězná série v play off se datuje do jara 2015. Od té doby Wild patří k tomu lepšímu, ale pravidelně vyhučí v prvním kole. A letos to vypadá, že si vyřazovací část ani nezahrají.

Jádro týmu je přitom velmi slušné Kirill Kaprizov je skvělý, stejně jako Matthew Boldy a několik dalších mladých a talentovaných borců. Obrana je na první pohled také solidní, stejně jako brána. Tak kde je problém? Těžko říct, možná už je to v hlavách. I letos totiž byla Minnesota dlouho ve hře o play off. V podstatě stále je, ale poměrně vzdáleně.

Právě u ní by se hodilo tým rozpustit, nechat si pár základních stavebních kamenů a udělat tým od začátku. Dokud ale bude žít šance jako dosud, dá se čekat, že bude vedení opatrnější. 

🇨🇦 JEĎTE S NÁMI NA NHL 🇺🇸