Začíná chaos! Týmům NHL zbývá měsíc na přestupy

2 minuty čtení
píše David Zlomek

V termínové listině NHL asi nenajdete více chaotické období. Na konec března je v plánu tradiční uzávěrka přestupů. Jakmile skončí, týmy už nemůžou dále posilovat. I proto začíná lovení už teď.

Soutěže o ceny nebo zajímavosti z hokejového dění naleznete na našich sociálních sítích Facebooku či Instagramu.

Je to vlastně už roky zažitá událost s jasnými rysy. Nakupovat budou ti, kteří míří za Stanley Cupem. Prodávat zase ti, pro které bude vrcholem sezony kvůli špatným výkonům draft nováčků. Stěhovat se pak budou v drtivé většině hráči, kterým bude po sezoně končit kontrakt.

Proč? Je to jednoduché. Ty nejlepší týmy mají málo místa pod platovým stropem. Ten se však v play off nepočítá, a tak je výhodné přivést někoho, u koho v příštích letech nebudete muset řešit výši smlouvy a v létě ho bez potíží pustíte.

Výjimkou potvrzující pravidlo je obránce Jakob Chychrun z Arizony. Stále teprve třiadvacetiletý bek je horkým zbožím, po kterém prahne favorit z Floridy. Výjimkou je proto, že smlouvu má na další tři sezony. Coyotes ho však pod cenou rozhodně nepustí.

Foto: Arizona Coyotes.

V podobné pozici je například Vancouver s J.T. Millerem či Montreal s Jeffem Petrym. U obou je výměna reálnou možností.

Montreal má v týmu i další dva borce, u kterých očekává zhodnocení. Canadiens jsou totiž na dně ligy a nový management se rozhodl pro přestavbu. Frankofonní celek už opustil kupříkladu Tyler Toffoli, počítá se i s odchodem beka Bena Chiarota a útočníka Artturiho Lehkonena.

Foto: NHL.com

Otazník stále visí nad Tomášem Hertlem. Český útočník nadále čeká na nabídku smlouvy ze San Jose. To sice avizovalo, že si ho chce ponechat, nicméně na stole nic konkrétního neleží. I proto jsou spekulace o výměně stále živé.

Nejživěji je pak kolem hvězdného Claudea Girouxe. Philadelphia se potácí ve velké krizi a ryšavý útočník by ještě rád někde pořádně zabojoval o Stanley Cup. Nejradši by prý oblékl dres Colorada. Giroux si může vybírat, ve smlouvě má totiž speciální klauzuli.

Zmiňme ještě dva hvězdné obránce, kteří by rádi změnili působiště. Působení Marka Giordana se zatím v Seattlu úplně nesetkalo s úspěchem, ve hře je tedy jeho odchod. O ten dokonce osobně požádal i John Klingberg z Dallasu.

Jako již tradičně lze očekávat, že po 21. březnu, na kdy je uzávěrka stanovena, uvidíme svěží soupisky.

Foto: Philadelphia Flyers.

Chcete být u závěru sezony naživo? Spojené státy americké od listopadu 2021 zase otevřely své hranice turistům a my jsme si na začátek března připravili nejlevnější zámořský trip celé sezony. Během jediného týdne uvidíte zápasy NY Islanders v nové USB Areně, která byla otevřena teprve v listopadu 2021, a následně NJ Devils v Prudential Centre. Obě organizace budou hostit St. Louis.

Zájemci si mohou dokoupit také vstupenky na velké derby NY Rangers – NJ Devils, takže společně můžeme vidět i hvězdy Jezdců včetně Artěmije Panarina, Miky Zibanejada nebo Adama Foxe v legendární Madison Square Garden.

NEVÁHEJTE A UDĚLEJTE SI NEZÁVAZNOU REZERVACI ZDE!