Konec přestupů v NHL! Faux pas Toronta i stěhování hvězd

3 minuty čtení
píše David Zlomek

Ufff, museli si oddechnout všichni činovníci v NHL. Uzávěrka přestupů je jedním z nejhektičtějších dnů v NHL. Letos připadla na 21. březen, všechen stres tak mají manažeři za sebou. Stěhovala se spousta hráčů, a to včetně největších hvězd!

Začněme Floridou, která byla velice aktivní a míří na samotný vrchol. Jako první získala velice žádaného beka Bena Chiarota, za něhož Montrealu zaplatila velice vysokou cenu. To však nebylo všechno, na slunný poloostrov se stěhuje i hvězda Claude Giroux! Tým Radko Gudase jednoduše ví, že letos má výjimečnou šanci dosáhnout na Stanley Cup.

To jim však bude chtít zatrhnout rival ze stejného státu. Tampa Bay totiž přivedla Brandona Hagela z Chicaga, za kterého poslala kromě dvou hráčů ještě dva výběry v prvním kole draftu! Není se však čemu divit, Hagel letos v dresu Blackhawks zářil a Lightning o něj velmi stáli.

 

Foto: Florida Panthers.

Velké zklamání panuje v Torontu. To řeší svou zakletou brankářskou otázku, jak může, ale vypadá to, že mu nevyjde vůbec nic. Podařilo se mu sice podepsat olympijského vítěze Harriho Sateriho, nicméně díky ligovým pravidlům si ho stáhla Arizona. Aby toho nebylo málo, Maple Leafs se nepodařilo zbavit se Petra Mrázka, který ostudně míří na farmu. Jedinou větší posilou, která putuje do kanadské metropole, je bek Mark Giordano.

U rivala z Bostonu je trochu veseleji. Bruins totiž získali obránce Hampuse Lindholma, jehož si obratem pojistili na dalších osm let. Kromě toho podepsali smlouvu i s Jakem DeBruskem, jenž čekal na vytouženou výměnu. Ta ale nepřišla, a tak pomůže Pastrňákovi a spol. v play off.

Foto: Minnesotta WIld.

Bombou pondělního dne byl přesun Marca-Andreho Fleuryho. Trojnásobný vítěz Stanley Cupu chytal výborně v Chicagu a bylo otázkou, jakého favorita na Stanley Cup posílí. Fluery je velice vázaný na rodinu, takže se jí nechtěl moc vzdálit. Vyšla z toho Minnesota, která je z Chicaga vzdálena pouze hodinu letadlem. Wild tak do vyřazovacích bojů míří se silným tandemem Fleury – Talbot.

Zajímavé také je spojit si přesuny se šancemi českých hráčů na mistrovství světa. Přestup kupříkladu nevyšel Dominiku Kubalíkovi, jenž by tím pádem mohl český tým posílit. Stejně tak i Dominik Simon, jenž byl vyměněn do Anaheimu. Celek z Kalifornie je od pozic play off také vzdálený.

>> BLOG: Jalonen se stal už třetím zahraničním trenérem u repre. Kdo byli jeho předchůdci?

I díky nim by mohly české šance na zrušení dlouhotrvajícího čekání na medaili vzrůst. Buďte u toho! Co doporučujeme my? Díky leteckému speciálu se naskýtá exkluzivní možnost vidět českou hokejovou reprezentaci (nejen) ve dvojzápase proti Velké Británii a Švédsku. Navíc po dlouhé době s plnými tribunami.