Největší letní pohyby v NHL: Karlssona pohání Pohár, Tarasenko za Kubalíkem

4 minuty čtení

S blížícím se startem základní části NHL se hodí připomenout, jaké hvězdy přes horké letní měsíce změnily působiště. Tím největším je pochopitelně Erik Karlsson, který po odchodu ze San Jose dlouho toužil. Našla se ale i další zajímavá jména.

Soutěže o ceny nebo zajímavosti z hokejového dění na našich sociálních sítích Facebooku, Instagramu a na Tik-Toku.

PIERRE-LUC DUBOIS

Výměna frankofonního hokejisty předznamenala, že o velké pohyby na trhu v létě nebude nouze. S Duboisem je to vlastně celkem složité. Draftoval ho Columbus, odtud chtěl ale za prpárá sezon pryč. Vydupal si výměnu do Winnipegu. Hádáte správně, chtěl zase pryč. Nejprve loni v létě prohlašoval, že je jeho vysněnou destinací Montreal, letos zase zamířil do Los Angeles.

Kings budují velmi zajímavý tým, jehož má být Dubois hvězdou. Není to jen domněnka, dokazuje to i obří protihodnota, která do Jets putovala. Dubois ještě ve Winnipegu stihnul podepsat smlouvu na osm let a 8,5 milionu dolarů ročně. Následně přišla samotná výměna, ze které Jets vytěžili druhé kolo draftu v příštím roce a Gabriela Vilardiho, Alexe Iafalla a Rasmuse Kupariho.

ERIK KARLSSON

Bezesporu příběh léta. Švédský obránce, který v minulé sezoně pokořil hranici sta bodů, má individuálních trofejí ve skříni dost. Stále mu ale chybí ten týmový. Proto před lety odešel z Ottawy do San Jose, proto v posledním ročníku oficiálně požádal o výměnu jinam.

Dlouho se řešilo, kam to bude. Jeho jedenáctimilionový plat byl totiž pro zájemce pochopitelně něčím, co nechtěli přebírat. Nakonec se ale dohoda přeci jenom upekla. Karlsson nyní bude zářit po boku Sidneyho Crosbyho, nový generální manažer Pens Kyle Dubas totiž přemluvil Montreal, aby k dohodě ponecháním si části platu pomohl.

VÝMĚNA STŘELCŮ V OTTAWĚ

Živo bylo také v Ottawě. Tam se vystřídali dva prvotřídní střelci. Alex DeBrincat přicházel do týmu loni v létě, měl být střeleckou hvězdou a tváří organizace. I on ale z Kanady chtěl ven, blíž k domovu. Přišla tak výměna s Detroitem, která do hlavního města Kanady přivála Dominika Kubalíka.

Ten také patří do kolonky střelců, nicméně noví majitelé Senators chtěli velké jméno. A také si pro něj došli. Bez smlouvy totiž po neúspěšném angažmá v New Yorku zůstal Vladimir Tarasenko. Ten nakonec podepsal na rok a pět milionů dolarů. Čekají se od něj velké věci.

VETERÁNI DO NEW YORKU

Rangers touží po Poháru. Jak by také ne, naposledy ho zvedli nad hlavu v roce 1994. Letos k tomu měla pomoct hvězdná dvojice Tarasenko – Patrick Kane. Ale ani zdaleka to nevyšlo, byla z toho spíše ostuda v podobě vypadnutí v prvním kole.

V létě je pořádně tlačil platový strop, a tak museli sáhnout po levných variantách. A tak vsadili na osvědčený vzorec. Ligové hvězdy, trochu za zenitem, ale za levný peníz. Jedná se Blakea Wheelera, ještě donedávna kapitána Winnipegu, a Jonathana Quicka, legendu Los Angeles. Oba by asi dostali někde jinde víc peněz než veteránské minimum, ale Big Apple se neodmítá.

Doporučujeme: