Po NHL se dívají nejen Češi. Kdo pomůže soupeřům na mistroství světa?

2 minuty čtení
píše David Zlomek

Světový šampionát se kvapem blíží. Spolu s ním i konec základní části NHL. Jako již tradičně tak začnou námluvy. Jaké? Přeci každý národní tým by chtěl posilu ve formě hráče působícího v NHL. Češi mají nabito Hertlem či Vránou. Ale co naši soupeři ve skupině?

Začněme u těch slabších. Do letošní NHL zasáhli pouze dva borci z Rakouska. Stálicí je Michael Raffl, jenž hájí barvy Dallasu. K němu se přidává Marco Rossi z Minnesoty.

» BLOG: Češi ve Finsku? Dařilo se reprezentaci i jednotlivcům jako Janecký či Huml

Pro mnohé neznámé jméno, avšak jedná se o velkou naději celého rakouského hokeje. Před dvěma lety si ho Wild vybrali z devátého místa draftu. Jeho vývin však značně zpomalil prodělaný koronavirus. „Jsem vděčný, že vůbec žiju,“ řekl poté, co se ze zákeřné nemoci vzpamatoval.

Jediného zástupce má Norsko. Mats Zuccarello však válí za Minnesotu, u které se očekává, že v play off dojde daleko. Jeho start na mistrovství světa je tak spíše zbožným přáním norských fanoušků.

Úplně bez zástupce z NHL zůstávají Britové, jejich velká naděje Liam Kirk, která zazářila na minulém šampionátu a má v kapse smlouvu s Arizonou, je zraněná.

To Lotyšsko by mohlo přivézt zajímavou dvojici Rudolfs Balcers a Zemgus Girgensons. San Jose i Buffalo, tedy týmy, kde oba působí, budou bez play off. Účast této dvojice je tedy velice reálná. V Pittsburghu ještě působí Teodors Blugers. Jeho tým však míří do vyřazovacích bojů.

Je otázkou, jakým stylem pojmou mistroství světa Američané. Těžko odhadovat, jestli budou povolávat hvězdy, nebo vsadí na mládí z farem NHL či univerzit. Pokud by však zkusili lanařit hráče z NHL, mohl by přijet například Patrick Kane, nyní už legenda Chicaga, Troy Terry, kometa z Anaheimu, či Kyle Connor z Winnipegu.

Výčet možných jmen z NHL by byl opravdu dlouhý, a tak přejděme k posledním dvěma soupeřům, tedy k Finsku a Švédsku.

Zde na mysl přijde jedno jméno, a sice Patrik Laine. Finskému střelci sice končí smlouva, kvůli čemuž by se mohl bát případného zranění a menšího výdělku, nicméně je jisté, že se funkcionáři Finska alespoň pokusí hráče Columbusu přilákat. Kromě toho by mohl přijet Rasmus Ristolainen, obranná stálice, Joonas Donskoi či brankář Kaapo Kähkönen.

» BLOG: Rozdílný přístup českých hvězd: Pasta vždy ready, Hertl dal také slib, Zacha zase odmítl

Stejně jako u Finů, i u jejich sousedů ze Švédska míří spousta hvězd do play off. Zajímavým hráčem ke sledování na světovém šampionátu by mohl být Lucas Raymond. Šikovný útočník ve své premiérové sezoně zazářil a stal se hvězdou Detroitu. Doplnit by ho mohl další mladík, a sice vůdce obrany Buffala Rasmus Dahlin.

Jeho spoluhráč Victor Olofsson patří k obávaným střelcům, Jesper Bratt z New Jersey zažil průlomovou sezonu. Zavedeným jménem, které by mohlo pomoci, je i Erik Karlsson ze San Jose.

Střet borců z NHL nemusíte vidět jen za oceánem. Díky našemu zájezdu můžete vidět hvězdy z nejlepší ligy světa na mezinárodním kolbišti. Nenechte si takovou příležitost ujít a leťte s námi!

Co doporučujeme my? Díky leteckému speciálu se naskýtá exkluzivní možnost vidět českou hokejovou reprezentaci ve dvojzápase proti Velké Británii a Švédsku. Navíc po dlouhé době s plnými tribunami!