Voráček mezi legendami. Koho může dohnat?

2 minuty čtení
píše David Zlomek

Pokud je pro někoho nadpis matoucí, uveďme ho nyní na pravou míru. Jakub Voráček totiž pokořil výjimečný milník. Stal se totiž dvanáctým Čechem, kterému se v NHL povedlo odehrát alespoň tisícovku utkání.

Soutěže o ceny nebo zajímavosti z hokejového dění naleznete na našich sociálních sítích Facebooku či Instagramu.

Vraťme se ale trošku do minulosti. Najdeme v ní totiž pěknou symboliku. Voráček tuto významnou hranici překonal v dresu Columbusu Blue Jackets. Tedy v týmu, který do něj před téměř patnácti lety vložil důvěru ve vstupním draftu.

Pro české fanoušky je však ikonickou představou hlavně Voráček v oranžovém dresu Philadelphie, kam zamířil po třech letech strávených v Ohiu. Právě u Flyers se stal hvězdou ligy. Důkazem budiž i jeho účast na All-Star víkendu v roce 2015, kde se objevil ve společnosti takových es jako například Patricka Kanea, Johna Tavarese či Alexe Ovečkina.

Foto: NHL.com

Letos v létě se však Flyers rozhodli, že potřebují trochu říznout do týmu. Mimo jiné to odnesl i Voráček, který zamířil zpátky do Columbusu. Kruh se tak uzavřel.

Také díky návratu k Blue Jackets si nyní může odškrtnout onen významný milník. Tisíc zápasů? To už je značka extra kvality. „Měl jsem velké štěstí,“ povídal skromně. „Nikdy jsem neměl žádné velké zranění. Jen pár otřesů mozku, jinak žádná operace,“ dodává.

Co teď Voráčka čeká?

Každopádně je před persónou českého hokeje nejen spousta práce s Columbusem, ale i osobní hon za posunem v historických tabulkách. Voráčkovi je teprve 32 let. Jestli bude podávat podobné výkony jako doposud, a hlavně pokud mu bude dál sloužit zdraví, dobrých šest sezon klidně může odehrát.

Lidská mysl pochopitelně hledí úplně nahoru, kde najdeme Jaromíra Jágra. U legendárního hokejisty svítí v kolonce odehraných zápasů číslovka 1733. Ta asi zůstane ještě hodně dlouho neohrožena.

Foto: SKYsports.com

Vyloženě na dostřel má Voráček Petra Sýkoru, Milana Hejduka a Petra Svobodu. Tuto trojici by pravděpodobně měl přeskočit hned v probíhajícím ročníku 2021–22.

A dál? Inu, proč ne rovnou druhé místo. Na něm sedí Roman Hamrlík s 1395 odehranými zápasy. Pokud Voráček bude pokračovat ve stejném tempu, klidně může někdejšího vynikajícího beka vystřídat. I kdyby se tak nestalo, mezi legendy je zařazen definitivně už nyní.

Z nabídky na NHL doporučujeme