Češi bez angažmá. O práci se uchází řízek Gudas či pracant Nosek

4 minuty čtení

Pro mnohé fanoušky je to nejzábavnější období v sezoně. I přes to, že se žádný hokej nehraje. Bude začínat draft, tedy sázky na mladé hráče, i rokování o nových smlouvách. To se bude týkat i několika českých hráčů. Jaká je jejich budoucnost?

Soutěže o ceny nebo zajímavosti z hokejového dění na našich sociálních sítích Facebooku, Instagramu a na Tik-Toku.

RADKO GUDAS

Jedno slovo? Vyzrál. Poslední dobou se český obránce posunul tam, kde je nejcennější. Patří mezi nejvíc hitující hráče NHL, zároveň ale přestal hrát zákeřně.

K tomu přidává i tolik potřebnou nadstavbu. Ve hře obstojí mezi nejlepšími, což dokázal v právě skončeném play off. Na trhu o něj bude zájem. Dá se čekat, že o něj bude velký zájem. O prodloužení bude pravděpodobně bude stát i Florida. Otázkou je, jestli si ho bude moct dovolit. Gudas by měl chtít kolem tří milionů dolarů ročně.

TOMÁŠ NOSEK

Stálice, na kterou je spolehnutí. Jeho role nebyla nikdy pevně daná. Někdy sbíral body jako na běžícím páse, jindy poctivě bránil. Právě v do druhé role se v NHL naplno dostal. Ničí přesilovky soupeře, brání, nechodí do lehkých situací. Zároveň ale neremcá, zvykl si.

Hrát může v prvním útoku, ale i ve čtvrtém. Na křídle i uprostřed. Boston by si ho rád nechal, Nosek by moc rád zůstal. I kvůli rodině, která si tam dle jeho slov zvykla.

Jak se ale říká, peníze až na prvním místě. Bruins si ho možná nebudou moct dovolit a Nosek rozhodně nebude hrát za pakatel. Šuškalo se i o zájmu Pardubic, ale tenhle borec má na NHL.

🔥 Výlet na dvojzápas NHL pod širým nebem 🏒

RADIM ZOHORNA

Má dva metry a ideální postavu na zámoří. Taky tam už několikátým rokem působí, ale na velkou stopu to zatím nebylo. A asi ani nebude, jeho role je jasná. Podpis na farmu, který bude v případě nouze velmi spolehlivou záplatou v NHL.

Je otázkou, jestli s touhle rolí bude spokojený, nebo si nechá královsky zaplatit v Evropě. Asi by se nikdo nedivil, kdyby zvítězila druhou možnost.

DAVID KÄMPF

Tahy Toronta byly v posledních letech zpochybňované, ale tohle se povedlo. Kämpf je poctivým borcem, který sice není tolik vidět a nebude na špici bodování, ale jeho přínos pro tým je neoddiskutovatelný.

podobnou roli jako Tomáš Nosek. Je nasazován na elitní borce soupeře, které efektivně likviduje. Mezi jeho přednosti patří také vhazování. I Toronto má svízelnou situaci s platovým stropem, a proto by mohl Kämpf zamířit na trh. Není sporu o tom, že by byl velký zájem.

DALŠÍ ZAJÍMAVÁ JMÉNA

David KREJČÍ – Velká nejistota. Buď skončí, nebo Boston. Nikde jinde si ho fanoušci nedokáží představit – a asi ani on sebe ne. Ve 37 letech by pobíral minimální gáži.

Andrej ŠUSTR – Před minulou sezonou podepsal roční kontrakt. Dělal mentora na farmě a tahle role už by mu asi zůstala. Podobný případ jako Zohorna. Buď boj v zámoří, nebo dukáty z Evropy. Uvidíme.

Libor HÁJEK – Zajímavé jméno. Měl patřit do budoucí obrany Rangers, ale nikdy se pořádně neprosadil. Pendluje mezi farmou a prvním týmem. Jestli bude chtít plnit stejnou roli, v New Yorku si ho rádi ponechají.

Lukáš DOSTÁL – Budoucnost brankoviště Anaheimu. Ve Finsku byl úžasný, v Americe už se s hokejem také sžil. Jednička týmu Gibson si chce vydupat odchod. To by pro Dostála byla úžasná zpráva. Rozhodně zůstane, Ducks o něj nechtějí přijít.

Doporučujeme: