Ondřej Palát a Jan Rutta přivezli slavný Stanley Cup do České republiky!

4 minuty čtení

Nejslavnější hokejová trofej světa dorazila do České republiky. Hokejisté Tampy Bay Lightning Ondřej Palát a Jan Rutta ovládli NHL v posledních dvou sezonách, loni ale bylo putování se Stanley Cupem vinou koronavirové krize zrušeno. Letos už jej mohli dovést Palát do rodného Frýdku-Místku a Rutta do rodného Písku na jihu Čech a do Prahy.

Soutěže o ceny nebo zajímavosti z hokejového dění naleznete na našich sociálních sítích Facebooku či Instagramu.

Už před návštěvou České republiky se mohli fanoušci nejlepší ligy světa podívat na Stanley Cup na Slovensku, kde jej měl k dispozici obránce Erik Černák. V České republice byl pohár naposledy v roce 2018, kdy ho získali obránce Michal Kempný a útočník Jakub Vrána v dresu Washingtonu.

Když Jan Rutta dovezl pohár do Písku, kde kdo by si nejspíš pomyslel, že je v historii tohoto města první. Opak je ale pravdou, před sedmnácti lety taktéž s týmem Tampa Bay Lighting slavil vítězství v NHL obránce Stanislav Neckář.

„V Písku jsem začínal a mám i hezkou fotku jako malý kluk, když ho sem Standa přivezl,“ podotkl „Ruttič“ dnes na krátké tiskové konferenci, než ze zákulisí píseckého domu kultury předstoupil před dav fanoušků. Tam už jej čekalo obligátní kolečko – desítky podpisů, fotek a pozdravů dávných kamarádů z dětství.

Ač se to nemusí zdát v konkurenci Kladna, Litvínova a dalších hokejových bašt, tak jihočeský Písek je vůbec zásobárnou kvalitních hokejistů. Kromě Jana Rutty či Stanislava Neckáře tam začínali reprezentační bratři Jan a Jakub Kovářovi, obávaný zejména prvoligový střelec Tomáš Nouza nebo Miroslav Holec, aktuálně hokejista extraligových Českých Budějovic.

BACK-TO-BACK ŠAMPIONI SI JDOU PRO HATTRICK?

Fanoušci zámořského hokeje na menším kluzišti se mají opět na co těšit. Fantastická a elektrizující atmosférou nabitá NHL začne už za několik málo týdnů a my budeme u toho! Tampa Bay Lightning může zaútočit na třetí Stanley Cup po sobě.

Budou u toho čerství back-to-back šampioni z Česka Jan Rutta a Ondřej Palát? Dovezou Stanley Cup i příští rok do svých rodných měst? Na Instagramu HokejTour.cz můžete hlasovat!

Od podzimu chceme začít opět vypravovat naše klienty za zážitky do zámoří, kde si můžeme společně užít nejen NHL, ale i další tradiční severoamerické sporty. Už nyní nabízíme zájezdy do New Yorku, Kalifornie a Nevady nebo do Miami.

NÁŠ TIP: Nenechte si ujít novinky v našem FAN shopu. Potěšte svou hokejovou duši suvenýry už od 25 korun!

Přejít do FAN shopu