VIDEO: Famózní Chytil aneb NEJ momenty druhého kola play-off NHL!

3 minuty čtení
píše David Zlomek

I druhé kolo letošního play off NHL nabídlo výjimečné momenty. V prvním díle jsme ukázali ty nejlepší z každé série a dnes v tom budeme pokračovat! Dva souboje z Východní konference, dva ze Západní. Bitva o Floridu, derby o Albertu či střet českých pušek Nečase s Chytilem. Jdeme na to!

Soutěže o ceny nebo zajímavosti z hokejového dění naleznete na našich sociálních sítích Facebooku či Instagramu.

Začněme na Západě, kde se odehrála obrovsky očekávaná série mezi Edmontonem a Calgary. Jinými slovy, bitva o Albertu. V NHL asi nenajdete větší rivalitu, která je o to vyhrocenější v play off.

Foto: NHL.com

Calgary se sice pyšnilo výbornou defenzivou, tu však McDavid a spol. naprosto zdemolovali. V pěti zápasech vstřelili Oilers 25 gólů, a i díky tomu postoupili do finále konference! A my nemůžeme jinak, než vybrat sekvenci trvající minutu a jedenáct vteřin, během které padly čtyři góly! Šlo o rekord NHL.

Ve finále Západní konference už Oilers bojují s Coloradem, které splnilo úlohu favorita i ve druhé sérii. Tentokrát to byla ale podstatně větší fuška, St. Louis Blues hodně zlobili.

Šlo o emočně nabitou sérii, ve které bylo také spousta gólů i dramatických momentů. Jako když coloradský Kadri nechtěně zranil gólmanskou jedničku Blues Jordana Binningtona a ukončil ji sezonu. Když Kadri po zápase odpovídal novinářům, kolemjdoucí Binnington po něm hodil flašku!

Foto: NHL.com
Foto: NHL.com

My ale vybíráme moment plný euforie pro Colorado. O postupu svého týmu totiž rozhodl Darren Helm pět sekund před koncem!

Přesuňme se na východ, kde se odehrála série mezi favority z floridského poloostrova. Kdo čekal vyrovnanou sérii plnou zvratů, měl smůlu. Tampa Bay naprosto jednoznačně přejela své soky, kteří ovládli základní část. Tým kapitána Stamkose neztratil ani zápas a Pantherům ukázal, že mají co dohánět.

👉 Nejlepší momenty prvního kola! Ofenziva na prvním místě

Možná to je trochu nuda, ale opět vybíráme gól těsně před koncem. Ross Colton se prosadil po geniální přihrávce Kučerova a rozhodl o osudu druhého utkání, které se ukázalo jako zlomové.

A nakonec to nejvyrovnanější! Rangers opět otočili sérii a po Penguins si poradili i s favorizovanou Carolinou. Newyorčané v sérii prohrávali už 0:2 a 2:3, i tak ale zvládli jít dál. Nezlomnou sílu mužstva podporuje vynikající gólman Igor Šesťorkin, probudila se i ofenzivní dvojka Mika Zibanejad a Chris Kreider.

Foto: irozhlas.cz

Podstatnou roli ale hrál i Filip Chytil, jenž se několikrát gólově prosadil. Podívejte se na výstavní gól, který ukázal, jak sebevědomý je. Zadkem odhodil obránce, lehce se otočil a bekhendem trefil horní roh branky tak dokonale, že se podruhé v zápase mohl radovat. Klobouk dolů!

Na podzim se každému českému fanouškovi naskýtá jedinečná moment vidět hvězdy NHL naživo. Nejlepší liga světa totiž míří do Prahy (více informací ZDE)! V O2 Areně se střetnou San Jose s Nashvillem! Vy u toho můžete být s námi. 

🎫 Vstupenky na PÁTEČNÍ zápas San Jose – Nashville
🎫 Vstupenky na SOBOTNÍ zápas Nashville – San Jose

DOPORUČUJEME:
Dárková poukázka
Zájezdy do Kalifornie a Nevady
Zájezdy do Miami
Zájezdy do New Yorku