Nejlepší atmosféra v NHL? Přece v Las Vegas!

3 minuty čtení
píše David Zlomek

Mnozí z toho měli před lety obavy. Když se NHL rozšiřovala do Las Vegas, fanoušci jiných týmů se báli, aby z toho nebylo spíše město pro turisty. Opak je ale pravdou. Fanoušci v Nevadě hokej milují. A dávají to pořádně najevo!

Soutěže o ceny nebo zajímavosti z hokejového dění na našich sociálních sítích Facebooku či Instagramu.

Možná vás napadne myšlenka, že fanoušci začali chodit na úspěšný tým. Vegas Golden Knights, jak zní celé jméno organizace, vstoupili do ligy do sezony 2017/18. Žádný pomalý rozjezd ale nepřišel, tým totiž okamžitě prošel až do samotného finále.

Rytíři se stali fenoménem hokeje, navíc přilákali hordy fanoušků. Zároveň s příchodem do ligy se otevřela nová a moderní T-Mobile Arena. Její kapacita pro hokejová utkání činí 17,5 tisíce diváků. A vězte, že hned v první sezoně mohli vidět hráči Vegas naprosto plné tribuny. Tým táhnul, vyprodáno bylo téměř každé utkání.

Jen pro zajímavost: rok před prvním zápasem obdržela organizace 16 tisíc žádostí o permanentky. Navíc šlo o závazky na tři, pět nebo dokonce deset let.

Stejný trend pokračoval i v následujících letech. Golden Knights patří mezi nejnavštěvovanější týmy ligy. Ptáte se proč?

Top lokalita, top hvězdy

Důvodů je hned několik. Tím prvním je pochopitelně lokalita. V okolí Las Vegas žije přes dva miliony lidí. Kromě toho ale do města hazardu přijíždí mraky turistů. Kombinace těchto dvou faktorů je zárukou toho, že málokdy uvidíte prázdné místo.

Druhým důvodem je kvalita týmu. Vegas patří od první sezony k širšímu spektru favoritů na triumf a hrají nahoře. Navíc s hvězdným týmem. Barvy Vegas hájí namátkou Jack Eichel, Mark Stone či Alex Pietrangelo.

Není to však jen o plných sedačkách, ale také o atmosféře, kterou zde fanoušci vytváří.

„Máme nejlepší fanoušky ze všech,“ žasl například kapitán Stone. „Stadion je nejlepší v USA. Už jen při rozbruslení by se nejradši ukřičeli.“

Fanoušci své aréně říkají Fortress, tedy pevnost. Není se co divit, Rytíři jsou tradičně na domácím ledě silnější než na tom venkovním. Soupeřům se totiž v T-Mobile Areně nehraje vůbec dobře. Z atmosféry, kterou dokáží příznivci v Las Vegas vytvořit, jde totiž mráz po zádech.

Hokej v Las Vegas? To je kromě parádního výkonu na ledě také dokonalost v hledišti. Spousta fanoušků, skvělá atmosféra, supermoderní kostka nad ledem či dokonalá organizace v zázemí. Zažijte to s námi!

👉 ZÁJEZDY NA HOKEJOVÉ MS 2023 A NHL najdete na naší stránce