Nejlepší světový hokej v New Yorku! Vyraz s námi na trojzápas plný hvězd.

píše Pavel Pubal

 Nejlepší hokejová soutěž už po pár měsících odpočinku zase pomalu klepe na dveře a s ní se také rozrůstá naše nabídka zájezdů. Jsi fanoušek NHL? Nemůžeš se dočkat nové sezony? Začni už dnes přemýšlet třeba nad třízápasovým tripem do New Yorku. V hlavním městě světového sportu společně navštívíme tři zápasy ve třech dnech – pokaždé u toho bude spousta českých reprezentantů, našim očím neuniknou ani Alexandr Ovečkin se Sidney Crosbym a navíc si najdeme čas také na toulky po Big Applu – městě, které nikdy nespí! Nezapomeňte, že letošní ročník NHL se uskuteční také u nás v České republice. Nejlepší soutěž světa se do O2 Arény vrací po devíti letech a fanoušci uvidí 4. října v rámci NHL Global Series utkání Philadephie Flyers s českou hvězdou Jakubem Voráčkem proti Chicagu Blackhawks.

Světové stars a česká stopa v nejlepší soutěži světa. Jak si povede „Pasta“ proti obrozeným Ďáblům?

 Pokud s námi v polovině letošního listopadu skutečně vyrazíte na jeden z nejlákavějších hokejových tripů, které momentálně tuzemský trh nabízí, pak věřte, že uvidíte během tří zápasů ve třech dnech ty největší hvězdy světového hokeje. Konkrétně společně navštívíme duely New Jersey – Boston Bruins, NY Rangers – Washington Capitals a NY Islanders – Pittsburgh Penguins. To znamená největší světové hvězdy od Alexandra Ovečkina či Henrika Lundqvista, přes Sidney Corsbyho nebo Jevgenije Malkina třeba až po největší českou hvězdu současnosti Davida Pastrňáka. Naši výraznou stopu uvidíme v každém z navštívených zápasů – po „Pastově“ boku bude jistě řádit také Krejčí a do prvního týmu Medvědů se pomalu tlačí i bránce Zbořil. Nejpočetnější české zastoupení pak bude mít duel na ledě Madison Square Garden, kde v domácích barvách řádí mladík Chytil a do prvního celku už nakoukl i bek Hájek, proti talentovanému mládí pak nastoupí české trio v barvách Capitals Gudas, Kempný a Vrána. Po boku Sidney Crosbyho zase může nastoupit rok od rok lepšící se komplexní útočník Simon.

 Zároveň uvidíme, jak se daří obrození dříve podceňovaných Devils, kteří v létě podepsali rozdílového kanadského obránce P.K. Subbana a získali jedničku letošního draftu Jacka Hughese, který bude chtít přesvědčit veřejnost o správnosti ďábelského draftu hned ve své premiérové sezoně mezi elitou. Týmy z New Yorku přes léto vsadily také na ruské bohatýry – Islanders podepsali brankáře Semjona Varlamova a Rangers zase hvězdného forvarda Artěmije Panarina. Hubený kudrnáč byl nejžádanějším zbožím na trhu s volnými hráči. Není divu, ve 27 letech je Artěmij Panarin na vrcholu svých sil a už několikrát prokázal, že pokud se k němu najdou vhodní spoluhráči do formace a tým bude fungovat, může atakovat i hranici 100 kanadských bodů za sezonu. A třeba i po jeho boku na sebe může upozornit mladičká dvojka letošního draftu Kaapo Kakko z Finska. To všechno uvidíte, pokud s námi vyrazíte!

Největší nákupní centra na světě, Socha Svobody a další zážitky

 Město New York, mnohdy nazýváno také světovým městem sportu, nabízí vše, na co si skutečný divák i cestovatel vzpomene. Chcete s sebou vzít i svou drahou polovičku, kterou ale jen tak na hokejová klání neutáhnete? Je pro vás právě tento zájezd výbornou volbou, protože pro vás máme přichystáno před večerními zápasy i spoustu volného času, a i kdybyste se New Yorku nenabažili dostatečně, bude před vámi ještě celý volný pátek, který bude jen pro vás! Milujete vy, nebo třeba vaše partnerka nakupování? Kde jinde hledat největší obchodní centra než právě v New Yorku. Uvědomujeme si, že nejen sportem je živ nadšenec do cestování a poznávání nových míst. A pravdou je, že cestovat do metropole východního pobřeží pouze za sportem, to by byla vážně škoda. Rádi pro vás tedy zabezpečíme i vstupenky na další místní atrakce, doporučíme bezplatné atrakce nebo připravíme výlety do blízkého okolí.

 Snad nikdo, kdo do Velkého jablka zavítá, nemůže odjet bez návštěvy Sochy Svobody, symbolu celé Ameriky, kam se dostanete za pár minut příjemnou plavbou lodí na Ellis Island. Další pamětihodností na trase je pak 9/11 Memorial – Národní památník a muzeum 11. září, který byl postaven jako vzpomínka na oběti teroristických útoků z 11. září. Dále můžete navštívit Wall Street, historické centrum Finanční čtvrti, které se proslavilo také jako hlavní sídlo americké burzy, nebo Brooklynský most s nádherným výhledem na New York. Zavítat můžete třeba i na legendární Times Square, nejrušnější křižovatku mezi Broadwayí a Sedmou avenue, kde vám můžeme zaručit, že nikdy nebudete sami. Právě tam poznáte skutečný život v New Yorku. A kdo by nechtěl zažít alespoň na pár chvil ten „American dream“? Dále rozhodně nevynechejte nejvýznamnější muzeum světového výtvarného umění na americkém kontinentu Metropolitan Museum, nebo rušný komplex obchodních budov Rockefeller Center, postavený slavnou rodinou Rockefellerových.

Program zájezdu

ÚTERÝ: Volitelný program s delegátem (Socha svobody, 9/11 Memorial, Wall Steet). Sledování zápasu New Jersey – Boston Bruins (19 hodin).

STŘEDA: Volitelný program s delegátem (Empire State Building / Rockefeller Center). Sledování zápasu NY Rangers – Washington Capitals (20 hodin).

ČTVRTEK: Volitelný program s delegátem (Times Square, Flatiron Building, Central Park). Sledování zápasu NY Islanders – Pittsburgh Penguins (19 hodin).

PÁTEK: Volný program (nákupy). Odlet z New Yorku odpoledne / večer.

Už nyní pro Vás chystáme mnoho zájezdů na nejzajímavější duely NHL. Chcete být u toho? Tak pozorně sledujte naši bohatou nabídku, stačí si jen vybrat!