Vstříc další medaili! Tihle stříbrní hoši budou moct hrát za dvacítku i příští rok

3 minuty čtení
píše David J.

Megaúspěch českých juniorů i několik dnů po skončeném turnaji v Kanadě hladí českého fanouška po duši. Pro spoustu opor stříbrného kádru už je mládežnický hokej minulostí, některé ale budou znovu k dispozici!

Soutěže o ceny nebo zajímavosti z hokejového dění na našich sociálních sítích Facebooku či Instagramu.

Eduard Šalé, Matyáš Šapovaliv, Jiří Kulich. Takhle vypadal první útok české dvacítky v honbě za první medailí od roku 2005.

A víte co? Klidně může vypadat úplně stejně i na příštím mistrovství světa hráčů do 20 let, které se na přelomu roku bude hrát ve švédském Göteborgu!

Jasně, ročník 2003, do kterého spadají brankář Tomáš Suchánek nebo obranná esa Stanislav Svozil či Davidové Jiříček a Špaček, už patří definitivně do škatulky dospělého hokeje. Alespoň co se mezinárodní scény týče. Mít po ruce ale tři výše zmíněné útočné šikuly, hned další medailové naděje vypadají barvitěji.

Šapovaliv s Kulichem jsou narozeni roku 2004, Eduard Šalé je ještě o rok mladší (2005). I když formálně budou všichni zmínění k dispozici, těžko říct, zda doopravdy do Švédska pojedou.

Proč? Tak třeba Kulich. Na turnaji dal nesmírně důležité góly – postupový v semifinále proti Švédsku a snižující na 1:2 ve finále proti Kanadě. Švýcarům ve čtvrtfinále vsítil dvě trefy, ve skupině Rakušanům dokonce nasázel hattrick.

A hlavně. Od loňského draftu už na něj má práva Buffalo a kdo ví, jestli už v nadcházející sezoně nebude pravidelně brázdit ledy slavných arén v NHL. To samé hračička Šapovaliv, jehož má pod křídly Las Vegas. A Šalé? Útočník Komety Brno je mnohými tipován nejen na první kolo nadcházejícího draftu, ale v několika odhadech i do první desítky.

Nemůže být řeč o tom, že NHL je to nejdůležitější měřítko ze všech. Ale pokud by tito šikulové byli k dispozici národnímu týmu do dvaceti let i na dalším juniorském turnaji, nikdo z nás by nezlobil.

A nebudou sami ze stříbrného kádru, kteří budou moct znovu reprezentovat. Do ročníku 2004 spadají i zadáci Tomáš Hamara s Alešem Čechem a útočník Robin Sapoušek.

Stříbrná injekce vlila českému hokejovému národu do žil pořádnou naději na lepší zítřky. Buďte u toho, až se naši junioři budou prát na mistrovsví světa o další medaili!

To všechno v druhém největším švédském městě Göteborgu. O zájezd nebo samostatné vstupenky si u nás můžete zažádat už nyní!