Nadvláda z Floridy. Kdo ještě číhá v Atlantické divizi?

4 minuty čtení
píše David Zlomek

V našem mini-seriálu, ve kterém popisujeme jednotlivé divize NHL, se tentokrát přesuneme ze západu na východ USA. Zatímco Pacifická divize patří k těm slabším, ta Atlantická se těší přesně opačné pověsti. Kdo všechno v ní působí?

Soutěže o ceny nebo zajímavosti z hokejového dění naleznete na našich sociálních sítích Facebooku či Instagramu.

Slunná Florida je na špičce NHL

Prvními celky, které musíme zmínit, jsou rozhodně ty z Floridy. V celé NHL bychom asi nenašli více netypické místo pro hokej. Přesto se na tomto poloostrově nachází dva z nejsilnějších celků celé ligy.

Zatímco Tampa Bay ovládla NHL dvakrát za sebou, Florida v poslední době poskládala nadějný tým, který má pouze ty nejvyšší cíle. Skvěle to zatím dokazuje i v letošní sezoně. V brance je zavedené jméno Sergej Bobrovskij, velkým příslibem klubu je Spencer Knight. Když se pak na obránce soupeře rozjedou hráči jako Barkov, Huberdeau, Thornton či Hornqvist, je zle.

Druhý zmiňovaný tým, Tampa Bay, zatím nezažívá nejlepší start. V létě se kvůli situaci pod platovým stropem musela vzdát své kompletní třetí lajny, která byla zvlášť v play off nadmíru účinná. Trenér Jon Cooper a jeho spolupracovníci musí rychle namíchat nový lektvar.

Toronto a Boston lákají na Čechy

Další těžkou vahou je rozhodně Toronto. Jeden z nejslavnějších týmů na světě je v posledních letech spíše pro posměch, jeho notoricky opakující se neúspěchy v play off začínají být opravdu na pováženou. Maple Leafs totiž mají tým superhvězd. Matthews, Marner, Tavares, ale nově také čeští hokejisté Mrázek, Kämpf či Kaše. Leafs už jednoduše musejí uspět.

To samé si asi říkají v Bostonu. Tam sice Stanley Cup vyhráli poměrně nedávno, nicméně ze zlaté generace asi chtěli vytěžit více. Doba na úspěch se totiž mohutně krátí a hráči, kteří dříve byli oporami, stárnou. Bergeron či Rask se blíží ke konci svých kariér, a tak je třeba, aby vedení Bruins myslelo na to, koho k Pastrňákovi a spol. vhodně doplnit.

Montreal začátek nezachytil, Sabres přišli o kapitána

V Atlantické divizi se nachází i druhý finalista loňského ročníku. Montreal v minulé sezoně překvapil úplně všechny, nicméně letos se to rozhodně nečeká. Ze hry totiž vypadl kapitán Shea Weber, který dokonce přemýšlí o konci kariéry, a kvůli mentálním problémům také na úvod sezony chyběl Carey Price. Začátek ročníku tomu také odpovídal…

Úplně nejásají ani v Ottawě, kde sice vyhlásili konec přestavby, nicméně realita je trochu jiná. Mladí hráči, kterých má Ottawa plno – Batherson, Tkachuk, Pinto nebo Stützle, ještě potřebují alespoň sezonu na to, aby získali nějaké další zkušenosti. Jejich hokej sice baví, chyby jsou však výrazné.

Co se překvapení sezony týče, Buffalo mezi ně zatím rozhodně patří. Měl to být tým na odpis. Celé léto se řešilo, jak Sabres pokazili celou situaci okolo svého zraněného kapitána Jacka Eichela, kterého nechtěli pustit na operaci. Sabres ale válí, přestože už je Eichel o dům dál (Vegas Golden Knights). Přes velký letní výprodej jsou „šavle“ na pozicích pro play off.

A nakonec poslední tým. Detroit Red Wings dlouho a trpělivě buduje nový tým. Ten je plný nadějných mladíků, kteří se derou na ligové výsluní. Letošní sezona se zatím nese ve tvaru „nahoru-dolů“. Pár výher, pak prohry. Nicméně i tak se jedná o velice zajímavý tým, a to nejen díky českému triu Zadina, Hronek a Vrána.

Spojené státy americké od začátku listopadu otevírají hranice a my pro Vás už nyní chystáme zajímavé tripy na NHL i NBA. Zakončete rok silvestrovským trojzápasem v New Yorku, vyrazte na začátku roku 2022 do Kalifornie a Nevady (co se stane ve Vegas, zůstane ve Vegas!) 🙂 , nebo vyplňte konec ledna opět multizájezdem do New Yorku. Všechny zájezdy naleznete ZDE.

Přejít do FAN shopu