VIDEO: Stejný, ale přece jiný. Jak vypadaly postupy finalistů NHL?

3 minuty čtení
píše David Zlomek

NHL čeká velké finále. Pro mnohé fanoušky naprosto snové, jelikož, při vší úctě k minulým finalistům z Montrealu a Dallasu, se střetávají dva nejlepší týmy posledních sezon. V dnešním blogu se však ještě ohlédneme za klíčovými momenty, které dostaly Colorado a Tampu Bay do boje o tu nejcennější trofej.

Colorado splnilo předpoklady a přes Edmonton postoupilo bez větších starostí, a to dokonce v nejkratším možném čase. Mírným vzrušením mohlo být zranění brankařské jedničky Darcyho Kuempera, za kterého však více než dobře zaskočil český fantom Pavel Francouz.

👉 Faktor Frankie. Francouz se stal hvězdou Avs. Co ho spojuje s Haškem?

V našem článku (viz výše) můžete vidět například video, kde celá domácí hala skanduje Francouzovi přezdívku. My přikládáme video, na kterém je zachycen klíčový zákrok v důležitém momentu. Hrál se třetí zápas, první na ledě Oilers, kteří toužili po výhře, jež by je dostala zpět do hry. Vyrovnaný stav pomohl Francouz udržet famózním zákrokem. Nestřílel nikdo jiný než nejlepší hokejista světa.

Jinak šlo o sérii, ve které hrála prim ofenziva. Zvlášť první zápas byl pro play-off velice netypický, vždyť padlo čtrnáct branek! Druhým momentem, který vybíráme, je gól Caleho Makara, jenž poslal Avs do vedení.

👉 Nejistá budoucnost Bostonu, hrozí i odchod Pastrňáka. Jádrem problémů generální manažer?

Na první pohled jasný ofsajd, na druhý – po výkladu pravidel – ne. Co na to říkáte?

Na Východě byla série mnohem vyrovnanější. Newyorčané zvládli oba domácí duely a do Tampy Bay mířili s vedením v sérii 2:0. Stejné vedení se jim podařilo získat i ve třetím zápase. Ten ale celou sérii zlomil. Blesky totiž dokázaly vývoj otočit. Minutu před koncem rozhodl Ondřej Palát, hrdina série. Gól jste určitě viděli, ale nejde nevybrat jinak. Atmosféra byla elektrizující!

Po tomhle zápase šlo cítit, že Blesky větří šanci a postoupí. Nejde to nijak ověřit, ten pocit byl však hmatatelný a viditelný. Ostatně, trenér Rangers přiznal, že pak došly síly. Fyzické i psychické.

„V play off jsme hráli ob den, došla nám šťáva,“ smutnil Gallant, vůdce Jezdců.

👉 VIDEO: Nejlepší momenty prvního kola! Ofenziva na prvním místě
👉 VIDEO: Famózní Chytil aneb NEJ momenty druhého kola play-off NHL!

Ofenziva Jezdců vypla, Šesťorkin na to sám nestačil. A když už svitla v šestém zápase naděje, kdy Vatrano pár minut před koncem vyrovnal, přišel další úder. Kapitán Stamkos šel štěstí naproti a puk nakonec dostal za záda někdejšího gólmana Petrohradu. Oba góly dělilo několik vteřin, těžko byste hledali větší horskou dráhu emocí.

Sláva vítězům, čest poraženým. Oilers a Rangers se nemají za co stydět. Za rok budou určitě silnější. A ve finále ať vyhraje ten lepší!

Drama, které nabízí pouze NHL, můžete vidět i vy! Můžete si vybrat ze škály našich zájezdů přímo za moře, nicméně nejlepší liga světa dorazí i sem! Do O2 Areny totiž přijede Nashville se San Jose (více informací ZDE)!

🎫 Vstupenky na PÁTEČNÍ zápas San Jose – Nashville
🎫 Vstupenky na SOBOTNÍ zápas Nashville – San Jose

DOPORUČUJEME:
Dárková poukázka
Zájezdy do Kalifornie a Nevady
Zájezdy do Miami
Zájezdy do New Yorku